Cursus babymassageMassages hebben een positieve uitwerking op alle lichaamsfuncties van je baby. Het is één van de manieren om aandacht en liefde te geven. Hiermee schenk je je baby vertrouwen en een gevoel van eigenwaarde. Gebleken is dat baby's de massages heerlijk vinden.


De huid omhult ons totaal en is ons vroegste en gevoeligste orgaan. De tastzin is direct met de huid verbonden en de oorsprong van alle waarnemingen. Lichaamstaal is de taal van baby's. Bovendien worden door massage hormonen geproduceerd. Deze spelen een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Het bevordert de veilige hechting, wat belangrijk is voor een evenwichtig functioneren in het verdere leven.


Deze cursus is geschikt voor baby’s vanaf ongeveer 6 weken tot de kruipleeftijd. Er is geen speciale kennis voor nodig, iedere ouder/verzorger kan het leren!


De cursus die we aanbieden bestaat uit 4 bijeenkomsten: De eerste bijeenkomst is zonder baby’s. Je krijgt uitleg over het ontstaan van babymassage, wat de massage voor jou en je kindje kan betekenen. Tevens laten we je ervaren hoe het is om gemasseerd te worden door middel van een handmassage. In de drie volgende bijeenkomsten, met baby’s, leer je stap voor stap je kindje te masseren en krijg je leuke aanvullende informatie.


De bijeenkomsten zijn op woensdag van 11.00 uur tot 13.00 uur en zullen gegeven worden in De Bergland Kliniek,  Berglandweg 32 Tilburg. Dit is naast het St. Elisabeth ziekenhuis, alwaar gratis parkeren. Deze cursus verzorg ik samen met Barbéra Muurman, beiden zijn wij werkzaam bij Livive. Voor meer informatie en/of om je aan te melden voor deze leuke cursus kun je ons mailen: c.limpens@elisabeth.nl of b.hermse@elisabeth.nl


< Terug

OOK LASWERK  |  GRAFISCH ONTWERPhttp://www.ooklaswerk.nl/

©